Apartamente București

Ca o bijuterie rară, o reședință magnifică situată pe coasta Mării Agean strălucește în lumina soarelui, cu ferestrele sale masive și linia de acoperiș distinctă. Casa minimalistă oferă un mediu Zen care este concentrat în totalitate asupra mării și a împrejurimilor sale. În ciuda liniilor sale curate și a atracției moderne, emană un lux liniștit, care este mărit de decorul său.

Situată în provincia de sud-vest a Turciei, Muğla, Vila Dolunay este amplasată într-o stâncă de pe litoral, pe o întindere accidentată de-a lungul Ageanului. Intrând din nord, o bandă șerpuită duce la vile private, care este complet orientată spre priveliștile de nedescris ale mării. Înălțimea peisajului le-a permis designerilor Foster și Partners să creeze ceea ce arată ca o casă joasă, cu un singur nivel, înconjurată de grădini mediteraneene captivante. Paturile sunt umplute cu plantații native parfumate, cum ar fi lavandă, cimbru și rozmarin, împreună cu măslini iconici.

Intrând în casa de 1.668 metri pătrați (aproape 18.000 de metri pătrați), este imediat evident că structura respectivă se concentrează pe priveliștile apei. Dispunerea casei limitează zonele de locuit publice la vest și camerele private de familie la est. La sud, întreaga casă este confruntată cu sticlă pentru a oferi vederi panoramice asupra mării și litoralului. Toate interioarele naturale și neutre ale casei sunt ideale, deoarece pisica nu poate și nu ar trebui să concureze cu priveliștile.

În toată casa, planul de etaj este în mare parte deschis și creează un mediu aerisit care se simte sincronizat cu exteriorul. O parte din aceasta provine de la panourile masive de sticlă care se deschid pentru a dizolva limitele dintre interior și exterior. Alte zone sunt descrise ca mai „opace” pentru a oferi familiei nivelurile adecvate de confidențialitate. Peisajul și terenul din jurul vilei au dat naștere inspirației pentru interior. O paletă complet naturală de piatră, lemn și bronz reflectă culorile și texturile găsite în aer liber. Piesele de stejar asociate cu mobilier din piele creează o atmosferă foarte relaxată, dar eminamente elegantă pentru această reședință de pe litoral.

Lumina schimbătoare a zilei creează, de asemenea, stări diferite în interiorul spațiului de locuit și de luat masa. Chiar și atunci când panoul de sticlă este închis, camera se simte ca și cum ar fi una cu terasa și, prin extensie, marea și peisajul de dincolo. Totul în spațiul în plan deschis este proiectat având în vedere vederea, astfel încât iluminatul se limitează la spoturile din tavan și la lămpile de masă și de masă minimaliste din zona de living.

Singurul corp de iluminat cu suspensie este poziționat deasupra mesei masive. În mod corespunzător, este un corp modern minimal cu globuri de sticlă transparentă și un profil subțire. Aici puteți vedea cum unitatea din podea până în tavan care combină spațiul de stocare redus și rafturile moderne de afișare oferă o împărțire perceptivă între camera de zi și sufragerie fără a bloca lumina naturală sau priveliștile.

O scară foarte elegantă care leagă nivelurile superioare și inferioare. Fabricat din calcar portughez solid, pare să plutească neacceptat, dar în interiorul pietrei, cablurile post-tensionate asigură poziționarea și stabilitatea necesare. Natura ușoară și aerisită a scării este îmbunătățită de balustrada ușoară din lemn care a fost îndoită și modelată la fața locului. O altă caracteristică neobișnuită a acestei scări sunt balustradele, care sunt realizate din tuburi subțiri de sticlă în loc de lemn sau metal obișnuit. Zona de aterizare oferă spațiul perfect pentru afișarea unei sculpturi mari și a unei piese mari de artă de perete. Deși paleta generală a casei este neutră, opera de artă albastră pare să oglindească marea din afara ferestrei și aduce doar o notă de aceeași culoare pestriță a apei.

Băile sunt, de asemenea, ca niște opere de artă minimaliste. o vanitate lungă și elegantă este evidențiată de iluminarea inovatoare și are chiuvete personalizate pentru nave și articole de robinet care au un aspect vintage. O unitate centrală din piatră este un punct focal și oferă spațiu suplimentar pe blat, în timp ce ușa din lemn sculptat aduce o senzație mai moale spațiului din piatră.

Linia de acoperiș unică a fost proiectată în colaborare cu Blumer Lehmann din Elveția și este realizată manual din lemn structural. Acest acoperiș este ecologic, deoarece a fost prefabricat, iar materialul și procesul au o amprentă carb0n mult mai mică decât ar avea un acoperiș din beton. Coloanele de oțel susțin acoperișul cu secțiunea sa uriașă în consolă de 7,5 metri, care umbră curtea și fațada de sticlă.

crossmenu