Apartamente București

Aceasta este mansarda unei clădiri din anii 1920 situată în Bratislava, Slovacia. Situată într-unul dintre cele mai vechi cartiere, clădirea are o istorie bogată. Cartierul este un amestec de structuri industriale și rezidențiale și aceste influențe evidente pot fi văzute și aici.

Mansarda a fost un spațiu uitat pentru o lungă perioadă de timp, servind doar ca un loc pentru uscarea hainelor sau un adăpost pentru porumbei. Dar apoi studioul de design at26 l-a transformat în minunata casă care este astăzi. Desigur, a fost nevoie de multă pregătire înainte de a începe să proiecteze spațiul. Mai întâi trebuia curățat podul, iar structura acestuia trebuia analizată.

Unele dintre grinzile originale au fost înlocuite și a fost construită o nouă fermă peste cea veche. Un strat de izolație a fost, de asemenea, adăugat în această fază. Întregul acoperiș era acoperit cu tablă de oțel. În ceea ce privește designul interior, albul a fost ales pentru pereți și tavane. Culoarea unifică camerele și, de asemenea, mărește vizual spațiile.

Apartamentul este format dintr-o zonă de intrare, un hol, o bucătărie și o zonă de living care împart același spațiu, o baie și trei dormitoare capabile să își schimbe ușor funcțiile în timp și să devină birou la domiciliu, creșă sau cameră de joacă.

Bucătăria, un mic colț de luat masa și zona de living împart același spațiu. Designul a fost personalizat pentru a se potrivi spațiului disponibil și forma neobișnuită. Un televizor montat pe perete este poziționat în fața canapelei și o unitate de depozitare în formă de triunghi a fost proiectată pentru colțul superior al peretelui.

O canapea mare și confortabilă este plasată vizavi de peretele televizorului, cu un pic de spațiu între acesta și perete și ferestre în spatele acestuia. O pereche de mese simple cuiburi însoțește canapeaua și se îmbină cu covorul cu zone modelate. Pardoseala din lemn și curbele moi ale canapelei completează pereții albi, unghiurile ascuțite și liniile curate. Rezultatul este o ambianță armonioasă și informală, cu câteva detalii de design ciudate.

Bucătăria este mică, dar s-au găsit soluții de depozitare furioase și, astfel, funcționalitatea spațiului a fost maximizată. Albul a fost ales pentru mobilier și acest lucru permite dulapurilor să se amestece cu pereții, sporind spațiul bucătăriei.

Deoarece spațiul este limitat, echipa de proiectare a trebuit să fie inteligentă și să combine funcțiile în moduri noi și originale. Scara găsită într-unul dintre dormitoare, de exemplu, funcționează ca un raft în interior, oferind spațiului de dormit suficient spațiu pentru câteva cărți și alte elemente esențiale care se găsesc de obicei în noptiere.

Unul dintre dormitoare este conceput în mod clar pentru copii, cu potențialul de a fi folosit doar ca cameră de joacă, dacă se dorește. Decorul este la fel de simplu ca în restul camerelor, cu aceeași podea din lemn și pereți albi. Piesele de accent dau caracter acestui spațiu și adaugă un strop de culoare camerei.

Al treilea dormitor al acestui apartament la mansardă este de fapt doar o zonă de dormit casual. Nu este chiar o cameră complet separată. O deschidere în perete îl conectează la zona de relaxare informală. Chiar și așa, este un spațiu minunat și ar face un colț excelent de lectură, echipat cu o saltea confortabilă și o lampă mică.

crossmenu