Apartamente București

Când a fost construită pentru prima dată în anii 1970, această reședință pe două niveluri urmărea cea mai recentă tendință în ceea ce privește arhitectura și designul. Acoperișul său cu mai multe fronturi era tipic acelei ere. În zilele noastre, însă, un astfel de design nu reflectă cu adevărat prezentul, așa că proprietarii au mers la Dorrington Atcheson Architects pentru ajutor atunci când au decis că casa trebuie renovată și actualizată.

Casa este situată în Auckland, Noua Zeelandă și este o casă de familie. La reproiectarea ei, arhitecților li s-a cerut să păstreze farmecul clădirii împreună cu unele materiale, dar și să o facă mai mare și să simplifice designul, făcându-l mai modern.

A fost o renovare în două etape. În prima etapă, interioarele au fost redefinite. De asemenea, atunci când casa a fost reorganizată. A fost adăugat un pavilion pentru a se conforma cererii clientului de mai mult spațiu interior. Pavilionul se află sub o nouă faldă a acoperișului și găzduiește o bucătărie, o zonă de living și un colț de luat masa.

Spațiile sunt separate de un separator de cameră din lemn care este de trei sferturi înălțimea pavilionului. Acesta separă bucătăria de zona de living și de colțul mesei. Pe ambele părți ale spațiului, pereții alunecați din sticlă oferă acces la o terasă cu scaune în aer liber.

Bucătăria se simte foarte primitoare și foarte armonioasă și totul se datorează paletei de materiale utilizate pe tot parcursul. Insula de bucătărie are un aspect minimalist, cu o formă moale, margini rotunjite și un design fluid. Cadrul negru îi conferă un aspect deosebit de elegant, mai ales în combinație cu lemnul.

Zona de zi este mai luminoasă și are o paletă diferită de materiale, texturi și culori. Tavanul din lemn scoate în evidență armonia în designul general. O serie de unități modulare de scaune sunt organizate în jurul mesei de cafea Noguchi și câteva lumini de aur suspendate atârnă simetric în cameră.

Zona de relaxare este orientată spre un șemineu și are vedere la o zonă de lounge confortabilă, pe un plan înalt.
Același tip de iluminare găsit în bucătărie poate fi văzut și în această zonă de lounge. Aceasta ar putea fi considerată o zonă separată de relaxare sau o extindere a camerei de zi, având în vedere modul în care cei doi comunică între ei.

De asemenea, am menționat că pavilionul găzduiește un colț confortabil de luat masa. După cum puteți vedea, este într-adevăr foarte minunat și primitor. Deși spațiul este mic, faptul că peretele despărțitor nu merge până la tavan îl face să se simtă mai spațios și mai deschis.

Etapa a doua a proiectului s-a concentrat pe deghizarea frontoanelor și a fost adăugată o nouă structură asemănătoare unei cutii cu două etaje. Acesta conține acest dormitor frumos, o baie privată și un garaj dedesubt. Aluatul fin de cedru ascunde frontonul principal peste etajul superior.
Designul dormitorului este foarte simplu și include doar elementele de bază, cum ar fi patul, noptierele încorporate și acele aplice minunate montate pe perete.

Baia privată nu este deosebit de spațioasă, dar designul minimalist și modern combinat cu elementele calde din lemn îi conferă un aspect foarte relaxant și zen. Dușul fără ușă subliniază deschiderea spațiului, iar oglinda mare are același efect.

crossmenu