Apartamente București

Eliberată de gemenii săi, această casă semidecomandata decide să divorțeze de convenție în favoarea unei relatări moderniste a vieții contemporane. Acest design separă literalmente spațiul de locuit de clădirea vecină, împingând nucleul său generos de circulație la granița comună. Spațiul rezultat este entuziasmat de individualitate, precum și de multă lumină naturală și ventilație, spălând trecutul său și constrângerile impuse cu acesta.

Poreclită Casa Căilor Ferate, casa se împarte în două volume liniare – o fisură deschisă spre cer, care invită elementele și permite mișcarea peste niveluri, iar principalele locuințe organizate pe trei niveluri suprapuse una peste alta. Forma rezultată amintește de cursele largi și deschise și de minimalismul funcțional și eficiența containerelor de marfă, oferind acestei case semidecomandate aspectul și simțul său iconic.

Interioarele sunt reci și colectate, desenate în compoziții spațioase și desenate deschis. Elementele verzi punctează interioarele, pentru a-și îmbunătăți legătura cu înconjurătorul natural, susținut în acest efort de geamurile extinse care înfășoară nucleul social la nivelul inferior. O sărbătoare a luminii și a texturii, designul rămâne departe de ornamente inutile, pentru a permite materialității și caracterului inerent al paletei sale să vorbească.

crossmenu