Apartamente București

Este greu să renunți la o idee pe care ai avut-o atât de mult, chiar și atunci când afli că este falsă sau exagerată. De exemplu, toată lumea pare să aibă această idee că un acoperiș din stuf este extrem de inflamabil și face ca o casă să ardă în câteva minute. În realitate, acoperișurile din stuf nu sunt de fapt atât de inflamabile pe cât credem. Arde încet, ca o carte închisă și dacă sunt instalate corect oferă câteva avantaje mari. Și dacă credeți că acesta este unul dintre acele tipuri de acoperișuri care arată numai bine pe casele tropicale și rustice, verificați aceste modele uimitoare moderne.

Casa Silber Bay este un refugiu ușor și casual pe coasta de vest a Africii de Sud. Este o casă de vacanță proiectată de SAOTA în colaborare cu Antoni Associates. Vorbind din punct de vedere arhitectural, structura are un design foarte deschis, cu o curte centrală mare și ferestre imense care expun spațiile priveliștilor magnifice. O altă caracteristică cheie a designului este acoperișul din stuf, care este un costum frumos pentru acest tip de design relaxat.

Este adevărat că acoperișurile din stuf sunt adesea un semn al unui design rustic, dar asta nu înseamnă că nu poate fi o caracteristică a unei case moderne. Există cazuri în care casele vechi au fost remodelate și acoperișurile lor din stuf au devenit parte a noului aspect. Un exemplu este această căsuță tradițională din Croația. A fost renovat de Proarh, iar arhitecții au păstrat o mulțime de caracteristici originale, inclusiv acoperișul. De asemenea, au făcut unele modificări, cum ar fi ferestrele mari pe care le-au adăugat sau terasa în consolă.

Un hambar care a fost construit în anii 1800 a făcut obiectul unei remodelări majore în 2009, când arhitectul Arend Groenewegen l-a transformat într-un birou modern. Arhitectul a reușit să transforme hambarul într-un birou care îndeplinește cerințele de astăzi, păstrând în același timp caracterul original al clădirii. Acest lucru a fost posibil prin păstrarea designului acoperișului din stuf, cu liniile și structura sa netede și organice.

Casele moderne cu paie sunt mai frecvente decât crezi. Există unul în nordul Germaniei care a combinat frumos tradiția și modernitatea. Casa a fost proiectată de Möhring, iar ideea principală din spatele proiectului a fost crearea unei case care să întrețină elemente tipice clădirilor regionale și să le plaseze într-un context modern. Fațada are un aspect izbitor datorită contrastului dintre acoperișul din stuf și finisajul negru.

Undeva în Cheshire, Anglia, există o cabană fermecătoare din secolul al XVIII-lea, cu un acoperiș frumos din stuf înfășurat în jurul pereților de cărămidă și a ferestrelor mici. Dar nu vă lăsați păcăliți de acest aspect vechi și rustic. Cabana este de fapt o casă modernă și vă puteți da seama de aceasta prin noua extensie a bucătăriei, care este destul de mult conținută într-o cutie de sticlă. Acest design neobișnuit a fost un proiect al lui Alex Saint de la Kitchen Architecture.

Amplasat pe un site ascuns înconjurat de copaci din Durban, Africa de Sud, acest refugiu confortabil a devenit mult mai mare când Elmo Swart Architects și-a încheiat extinderea. Noua adăugare include un dormitor, două studii, o zonă socială și o galerie de artă. A fost adăugat la o structură existentă care are un acoperiș din stuf și un design modern și confortabil și imită aspectul prin prezentarea unei cochilii continue care se înfășoară în jurul său într-un mod fluid, legând podeaua, pereții și acoperișul.

Aceasta este o reședință situată în Anthem, Olanda. Are un design destul de tradițional, cu excepția câtorva detalii moderne care îi conferă în mod clar un aspect proaspăt. Ferestrele mari și formele minimaliste sunt completate de un acoperiș din stuf care acoperă de fapt atât acoperișul, cât și o parte a fațadei. Acesta a fost un proiect al FAKRO.

Casa N este un exemplu de proiect de renovare care a reușit să păstreze intact caracterul original al casei. Acest lucru este întotdeauna mai dificil decât pornirea de la zero. Renovarea a fost făcută de Maxwan Architects. Cel mai atrăgător detaliu ar trebui să fie acoperișul din stuf, care conferă casei un aspect rustic și o deosebește de clădirile vecine. Majoritatea noilor adăugiri și extensii constau în structuri din sticlă, un material ales pentru versatilitate și transparență.

Proprietarii acestei case primitoare doreau o casă familială care să le permită să găsească liniște și liniște la marginea orașului, în Zoetermeer, Olanda. Au mers la arhitecții Arjen Reas pentru ajutor cu proiectul și în 2010 casa a fost finalizată. Are o suprafață de 744 de metri pătrați și are un design simplu și modern, cu pereți din tencuială de piatră și lut și acoperiș din stuf.

Acest muzeu și centru de cercetare a biodiversității din La Roche-sur-Yon, Franța are nu numai un acoperiș din stuf, ci și pereți din stuf. Este ca și cum ar fi o pătură înfășurată în jurul întregii clădiri. Clădirea își propune să păstreze biodiversitatea deja existentă pe sit și să aibă un impact pozitiv asupra împrejurimilor sale. Este un proiect specific site-ului inspirat de topografie. A fost un proiect realizat de Guinee et Potin Architects.

Naman Retreat este o stațiune situată la 16 km de la aeroportul Da Nang. A fost conceput ca un refugiu tropical menit să fie foarte liniștit și relaxant. Stațiunea este compusă din 80 de bungalouri, hoteluri și 26 de vile. A fost proiectat în armonie cu natura folosind piatră naturală și bambus pentru cadrele care susțin acoperișurile din stuf. Cea mai impunătoare clădire ar trebui să fie barul cu vedere la piscina infinită și care îi întâmpină pe toți oaspeții sub acoperișul său din bambus. Acesta a fost un proiect al Vo Trong Nghia Architects.

Aceiași arhitecți au proiectat și un minunat centru comunitar în satul Sen, o zonă din afara orașului Ho Chi Minh din Vietnam. Au proiectat centrul folosind bambus și paie și l-au făcut suficient de mare pentru a găzdui 250 de persoane. Acoperișul său arată ca o umbrelă uriașă și acoperă o sală circulară utilizată pentru o varietate de activități, cum ar fi expoziții, concerte și banchete.

În 2015 Archispektras a finalizat Casa Duna, un refugiu frumos și confortabil situat în Pape, Letonia. Are un acoperiș ascuțit din stuf, așezat la un unghi neobișnuit și merge aproape până la pământ, ascunzând interiorul. Liniile sale ascuțite contrastează cu împrejurimile și designul în ansamblu a fost planificat cu atenție pentru a se potrivi culorilor și texturilor clădirilor locale tipice.

Regiunea Gianas din Suedia are propriul său centru de vizitare rafinat. A fost proiectat în 2008 de către Wingårdh Arkitektkontor AB și stă pe marginea apei. Întreaga clădire este îmbrăcată în paie și acest lucru îi permite să se amestece cu ușurință. Aspectul camuflat a fost realizat folosind materiale locale tradiționale și o geometrie perfect planificată, unde acoperișurile se transformă perfect în pereți și cu un luminator vitrat pe creastă.

În Schipluiden, Olanda, există o primărie destul de impresionantă proiectată de Inbo. Are acoperișuri din stuf care se pliază peste profilurile curbate ale celor cinci volume. Arhitecții le-au proiectat pentru a imita formele dealurilor din jur. Designul este inspirat de fermele de obicei găsite în această zonă. Acoperișul este realizat din fire lungi de stuf înfășurate în jurul panourilor prefabricate.

După cum puteți vedea, Olanda are câteva modele grozave care utilizează acoperișuri din stuf. Un altul dintre acestea este prezentat de Centrul de zi Felsoord situat în Delft. A fost un proiect realizat de Mohn + Bouman Architects. Clădirea are un aspect modern, în ciuda utilizării stufului pentru acoperiș, un material care seamănă mai mult cu vechile cabane și hambare.

De asemenea, situat în Țările de Jos, Floating Office este încă o altă structură contemporană care reînvie frumusețea pădurii. Clădirea a fost proiectată de Attika Architekten și se află deasupra apelor canalelor Amsterdam din partea de nord a porturilor orașului vechi. Clădirea are trei etaje și o structură inspirată de o arcă.

crossmenu