Apartamente București

Arhitecții de la SAOTA au finalizat recent o reședință uimitoare în St. Tropez, Franța, care pare să aibă totul. Nu este o casă opulentă, iar designul său nu se concentrează pe măreție, dar asta nu înseamnă că nu este impresionant. De fapt, este o casă destul de uimitoare, indiferent cum te uiți la ea. Are vedere minunată la o pădure de pini din apropiere, acces gratuit la o grădină mare, o piscină în curtea din spate și chiar un teren de boule printre copaci.

Așa cum este cazul cu majoritatea reședințelor, partea cea mai impresionantă nu este singura vizibilă de pe stradă, ci cea care dă spre curte. Această reședință rafinată este complet deschisă spre terasa în aer liber, grădina înclinată, terasa pentru plajă, piscina și pădurea de pini, care oferă un fundal minunat pentru toate aceste caracteristici.

Spre deosebire de partea din spate a reședinței, latura orientată spre stradă are o fațadă solidă și închisă, cu doar câteva deschideri care sunt fie lungi și orizontale, fie înguste și verticale. Aceste deschideri lasă lumina în zone specifice ale casei fără a compromite intimitatea. Intrarea este destul de interesantă, având o ușă masivă din față, cu un mâner imens și sculptural.

Partea opusă a casei are ferestre mari și fără rame, care oferă vedere panoramică la grădină și la piscină, precum și la pădurea de dincolo de acestea. Acestea lasă să intre multă lumină naturală a soarelui și asigură o conexiune foarte strânsă și plăcută între spațiile de locuit interioare și funcțiile exterioare. Fațada din spate are, de asemenea, această deschidere imensă, care duce într-un spațiu cu înălțime dublă, cu un candelabru uimitor.

Apropo de candelabre, cel din zona de luat masa este cu adevărat plin de farmec și atrăgător, oferind spațiului un aspect luxos și sofisticat. Spre deosebire de acesta, mobilierul și decorațiunile sunt foarte simple și prezintă un amestec clasic de aspect și funcționalitate.

Lounge-ul, bucătăria și zona de luat masa au un plan deschis, iar la același nivel există și un dormitor pentru oaspeți. Între aceste două zone există o curte cu o grădină mică și un măslin mare și foarte frumos. Dormitorul este decorat cu culori neutre și materiale simple și naturale la fel ca restul reședinței. Puteți vedea piese din colecția de artă proprie a proprietarului care sunt afișate în zone cheie din întreaga reședință. Uneori adaugă o notă de culoare decorului sau servesc drept puncte focale. Aceste spații de galerie amplasate strategic oferă casei un aspect foarte personal și elegant.

După cum puteți vedea, aceasta este o reședință uimitoare și nu am vrea să schimbăm nimic în legătură cu aceasta. Ne place simplitatea designului interior, atingerea sofisticată pe care opera de artă și priveliștile le oferă spațiilor interioare, conexiunea perfectă dintre acestea și lumea exterioară și, desigur, fundalul uimitor pe care îl oferă pădurea. Este ca o barieră naturală care permite proprietății să aibă un sentiment de confidențialitate în timp ce rămâne deschisă.

crossmenu