Apartamente București

Acest studio neconvențional și foarte interesant prezintă un design care poate fi cel mai bine descris drept ingenios. Studioul a fost conceput pentru Wade Davis, antropolog canadian, etnobotanist, autor, fotograf și explorator al National Geographic Society. A fost un proiect dezvoltat de Travis Price Architects. Studiul pare destul de simplu la prima vedere. Asta dacă puteți ignora gaura uriașă din tavan. Deoarece studioul era mic și nu avea ferestre, arhitecții care lucrează la acest proiect au găsit o soluție foarte ingenioasă și neobișnuită. Au decis să pună o fereastră în tavan, dar nu la același nivel cu studioul. Au construit o cupolă deasupra biroului și l-au umplut cu cărți.

A fost un mod ingenios de a aduce lumină în studio fără a fi nevoie să pună ferestre care ar trebui să se deschidă spre un cartier rezidențial. Arhitecții au realizat acest studio ca o peșteră. Proprietarul numește acest spațiu „kava Navajo a cunoașterii”. Cupola a fost o alegere neobișnuită și îndrăzneață. Cu toate acestea, rezolvă mai multe probleme. Lasă lumina naturală să intre în studio, oferă spațiu pentru cărțile proprietarului și creează un decor foarte unic. Acesta este un spațiu pe care oricui i-ar plăcea să lucreze

Restul studioului este destul de simplu. Biroul urmărește conturul pereților și se întinde de la o parte la alta. În mijloc există un scaun care permite proprietarului să se deplaseze liber. Coșurile și cutiile se ocupă de toate bunurile și alte articole care necesită depozitare. O scară oferă acces la cupolă și la cărțile din ea.

crossmenu